Предрасъдъци и страхове

Тук ще разгледаме най-честите причини, поради които хората не се захващат с мрежов маркетинг. Това са именно предрасъдъците и страховете. Тези досадни натрупвания ни пречат да излезем от зоната си на комфорт и да осъществим един успешен бизнес, който ни носи удоволствие… “Ама това са пирамиди – знам ги аз, не ми разправяй!” – чували ли сте подобни “доказани и обосновани” изказвания? Ако не сте, най-вероятно скоро и това ще ви се случи.

Страхът много често също ни пречи. Страхът от провал, срам, неуспех и какво ли още не, много често се комбинира с мързел и напълно ни блокира от развитието и успехите, които сме създадени да преживеем. За да станем богати физически, първо трябва да забогатеем в сърцето и ума си! Не може да очакваме купища пари, а да прахосваме вниманието и силите си с всеки страх и всяко съмнение, което ни споходи. Действието, а не бездействието помага.

Бих разделил хората на две големи групи … “можещи” и “знаещи”. Тези, които “знаят” винаги ще изкажат компетентно мнение и винаги ще ви кажат защо да НЕ правите това или онова. Те разбират от всичко, но нищо не са правили, защото “от него няма смисъл”. Пазете се от такива хора … малко или много те ви влияят и могат да ви обезсърчат, да сломят ентусиама ви. “Можещите”, които съм срещал са обикновено тихи и не държат всеки да знае мнението им. Затова пък всеки знае какво са направили, защото те наистина правят нещата. Такива хора променят света. Най-хубавото при тях според мен е, че те не отказват да споделят уменията и опита си. Разбира се, ако имате смелостта да ги попитате, тъй като те няма да “знаят” всичко и да “разбират” от всичко по време на свободен разговор.

Пирамиди? Много хора погрешно бъркат пирамидите с мрежовия маркетинг. Основните разлики между тях са:

* При мрежовия маркетинг покупките се правят законно.
* При мрежовия маркетинг се заплаща на направен оборот, а не на брой включени в структурата хора. При мрежовия маркетинг получавате пари ЕДИНСТВЕНО от компанията производител. Не получавате пари от сътрудниците, на които сте спонсор!
* При мрежовия маркетинг няма йерархия. Последния включил се в структурата може да печели повече от включили се преди него. Всичко зависи от личностните ви качества.
Желая на всички вас да се отърсите от предрасъдъците и страховете, които ви пречат. Нека счупим спирачките, които ни дърпат към работата “на сигурно и безопасно”.

Успех!

Няма подобни публикации.

Tags: ,

Comments are closed.

Global Apostille Services. Apostille services - multichoiceapostille.com