Какво е необходимо, за да успеем?

От Ранди Гейдж

14.08.2010 г.

Хората често питат какво е необходимо, за да успеят в мрежовия маркетинг. Имам кратък и простичък отговор…

Всичко, на което сте способни.

Слава богу, не е необходимо да правите повече, отколкото можете. Но е необходимо да направите всичко останало. Всъщност това е най-трудният бизнес, с който някога сте се захващали. Две мнения няма.<!–more–>

А аз мога да направя подобно твърдение. Бил съм президент на Търговската камара, работил съм в корпоративния свят, управлявал съм дистрибуторски компании, медицински центрове, правил съм ресторанти и клубове, участвал съм в интернетен маркетинг, бил съм информационен предприемач, собственик на фризьорски салон и съм издавал списание. Съветвал съм се буквално със стотици други предприемачи в най-различни браншове. И мога да ви уверя, че мрежовият маркетинг е по-труден от всички останали бизнеси.

Защо?

По доста причини. На първо място, в основата на този бизнес лежи изграждането на лидери. А това е нещо, което трудно се учи. И което трудно се преподава. Необходими са невероятни умения за работа с хора.

Ето защо мрежовият маркетинг изисква от нас да се занимаем сериозно с личностното си развитие и израстване. А да работим със себе си никак не е лесно!

В други бизнеси човек може да се оправи с различни умения, таланти, или просто с пари. А тук е необходимо да имаме много смелост и много любов.

В мрежовия маркетинг човек трябва да се посвети изцяло. Можете да започнете тази дейност като допълнителна, можете в началото да сте само частично ангажирани с нея и може дори да не вярвате, че ще се справите.

Но за да сте успешни, в даден момент ще е необходимо да преминете от детската градина във висшата лига. От една-две вечери в седмицата ще трябва да отделяте по четири или пет. Ще трябва да се ангажирате изцяло и да развиете увереността си.

Защото…

Всъщност вие не можете да накарате никого да се включи във вашия бизнес. Тук не става така. Можете само да се посветите на него, да развиете собствената си увереност и да достигнете такава степен на въодушевление, че хората сами да искат да са част от онова, с което се занимавате.

Мрежовият маркетинг е като голфа – съревнованието е само и единствено със самия себе си. Другите компании не са врагът. Проблемът не е и в негативно настроените ви потенциални партньори, правните изисквания, високите цени, или забавените поръчки. Истинският враг тук са вашите съмнения и страхове – това, което се случва между двете ви уши.

Повечето хора в днешно време се съмняват във вярванията си и вярват на съмненията си. Вие трябва да сте различни. А това означава ежедневно самоусъвършенстване. Непрестанно си пропомняйте какви са вашите мечти. И се уверявайте, че те са по-големи от страховете ви.

Навярно ще успеете да спечелите безплатно пътуване с кораб, да получите кола-подарък и да се сдобиете с добри парични бонуси. Такива мотивиращи фактори вероятно биха ви накарали да ходите на работа всеки ден; да се занимавате с един от онези бизнеси, за които споменах по-рано. Но вероятно това няма да е достатъчно, за да се успявате в мрежовия маркетинг, защото нашият бизнес е доста по-труден от всички останали. Той включва общуването с потенциални партньори, много пътуване, за да можем да работим с хора в далечни градове, както и лишаването ни от много удоволствия още в самото начало за сметка на дългосрочните ни цели. Означава да можем да напуснем зоната си на комфорт и да можем да се развиваме.

Затова е необходимо мечтите ви да са големи. Те трябва да включват и мечтите на другите. Важно е да мислите не само за себе си, а да разберете как можете да помогнете и на тези около вас, и то по смислен начин.

Ще се сблъсквате с отхвърляне и подигравки. Ще ви се налага да се изправяте лице в лице със страховете си. Ще има хора, които ще се отказват и такива, които ще каните и те изобщо няма да идват. Ще има негативна гласност, погрешно възприемане и неудачи.

Знаем, че във всяка една неудача се крие една голяма възможност. Но тази възможност не се реализира автоматично! Тя ви очаква само ако направите съзнателния избор да не бъдете жертва; да си научите урока и да намерите нова врата, която да отворите. Помнете, че всяка стая има врата.

Мрежовият маркетинг е ТРУДЕН. Тогава защо въобще да го правим?

Защото това е бизнесът, който ще ви донесе най-голямото удовлетворение в живота. Да, действително ще ви даде възможността да пътувате, да карате безплатни коли и да печелите пари; ще ви даде свобода. Но също така ще ви даде и много повече.

Увереността, която придобивате, уменията, които натрупвате, удовлетворението, което получавате – всичко това е безценно. Цялото това усилие си е заслужавало заради човека, в който сте се превърнали по пътя към успеха в нашия бизнес.

А освен това получавате и радостта, която може да дойде само от личния ви принос…

Новият ви сътрудник ви се обажда, пищейки от радост, че е направил първата си регистрация. Виждате трансформацията, която настъпва у някой, който си купи първия костюм, направи първото си представяне, или се обади да покани свой приятел въпреки големия си страх. Когато видите ваши сътрудници да превъзмогват страховете си, независимо как, това ще ви донесе такова възнаграждение, където никъде другаде не можете да получите.

В нашия бизнес успехът идва едва когато помогнем на другите да постигнат успехи. И това е нещото, което ви мотивира да станете сутрин в шест часа и да се позанимавате със себеусъвършенстването си, да вдигнете телефона, нещото, което ви помага да сте още будни в два часа сутринта, на път за вкъщи след среща с нов сътрудник в десета дълбочина.

Така че това, което се изисква от нас, е единствено това, на което сме способни. Но това означава всичко, на което сме способни. Бъдете сигурни, че си заслужава. Така че намерете някого, когото уважавате и му обещайте, че ще направите всичко необходимо, за да успеете. И го помолете да ви държи сметка за обещанието. После обещайте същото и на себе си. След това заявете това и пред всички останали. Готови ли сте за това?

Препратете тази статия в tweeter, facebook, добавете я във вашия блог, а също така я пуснете по имейл на цялата си мрежа. Запазете я за себе си и се връщайте към нея всеки път, когато у вас се прокрадне съмнението. Всяка сутрин започвайте деня си със себеусъвършенстване. Не вдигайте телефона, не отваряйте вратата и не напускайте дома си преди съзнанието ви да вибрира на термоядрено ниво. Погледнете се в огледалото и си кажете, че заслужавате най-доброто.

След това излезте навън и бъдете номер едно!

Ранди Гейдж

Няма подобни публикации.

Tags:

Comments are closed.