Играта “Потоци пари 101”

Играта “Потоци пари 101” е създадена, за да научи хората как да овладеят парите си да повишат финансовата си интелигентност.

Играта ще ви научи да управлявате приходите и разходите си, да инвестирате, да умножавате парите си, да си изградите умения и навици, които ще са незаменими в реалния живот.

Играта има една особеност: в средата е нарисуван гигантски, добре облечен плъх, който тича по въртележка. Играта има два кръга – вътрешен и външен. Целта е да се измъкнеш от вътрешния кръг, наречен още от Робърт Кийосаки “Омагьосаната въртележка на плъховете” и да стигнеш до външния, наречен “Лента за бързо движение”. Външната лента отразява начина, по който играят богатите в реалния живот.

Единственият начин, по който можеш да се измъкнеш от “Омагьосаната въртележка” е доказвайки високи умения по счетоводство и инвестиране, които според някои са най-трудните неща за усвояване. Изненадващо, Робърт Кийосаки успява да направи изучаването на тези два предмета забавно и вълнуващо.

Процесът е замаскиран изключително успешно и докато играещият се стреми да се измъкне от “Омагьосаната въртележка” бързо забравя, че се учи.
“Днес ставаме свидетели на по-големи от когато и да е било досега глобални и технологични промени.

Никой няма кристална топка за ясновидство, но едно е сигурно – промените, които ни очакват, надминават нашето въображение. Кой знае какво ще ни донесе бъдещето? Но каквото и да се случи, пред нас има два основни избора: да играем без рискове или да играем умно, като се подготвяме, обучаваме и събуждаме финансовия гений в нас и нашите деца.

Обичам децата си и искам да им осигуря най-доброто възможно образование. Традиционното училище, макар и много важно, все пак не е достатъчно. Всики ние имаме нужда да разберем парите и как функционират те!”

Шарън Т. Лехтър

подобни статии:

  1. Урок 6: Вълшебната игра “Потоци пари” Вълшебната игра “Потоци пари”, защо колкото повече я играете, толкова по-богати ставате, и как тя може да преобрази представите ви за живота и парите, и да ви направи богати и...
  2. Урок 5: Трите плана за вашите пари – сигурност, комфорт и богатство Трите плана за вашите пари – сигурност, комфорт и богатство, и как да ги реализирате даже и с малка заплата, прилагайки прости и доказани методи, с помощта на които ще...

Tags: , ,

Comments are closed.