Често задавани въпроси

Как да започна?

Започнете с проучване на компаниите, занимаващи се с MLM на пазара. След това се закупува стартов пакет в избраната от Вас компания. Стартовите пакети обикновено са на символична цена и включват всичко необходимо да започнете и развиете собствен бизнес в дадената MLM структура.


Защо да купувам стартов пакет към MLM компания? Не може ли да ми дадат каталог и да започвам?

Започвайки само с каталог, Вие ще предлагате продукти, които не познавате. Тогава можете да изтъквате добрите им качества, без да сте сигурен в това. Вашите събеседници ще усетят несигурността Ви в качествата на продуктите, които предлагате. Това ще доведе до лоши резултати и в преките Ви продажби, и в развитието на мрежата Ви. В стартовите пакети на MLM компаниите са включени не само каталози и рекламни брошури. Обикновено има и материали за обучение, както и тестери на продуктите или поне на ключовите продукти. Целият пакет обикновено е на символична цена. Тази цена се явява и естествен филтър, пропускащ само сериозните хора, които наистина желаят да работят за финансовата си свобода, а не търсят “лесни пари”. Това ще Ви помага много в работата и ще Ви предпазва от хора, записващи се на всичко възможно, което е безплатно.
Някои MLM компании изискват такса за регистрация, повечето не.


Какво да правя?

Това е най-често задаваният въпрос, макар и не винаги гласно! За съжаление рецепта за преуспяване няма, но има някои основни правила, които винаги водят до добро развитие:
- Реализирайте лични продажби! Много хора се страхуват да продават, а го правят несъзнателно, постоянно. Не препоръчвате ли филми на приятели? А музика, книги, заведения, ежедневни продукти и др? Затова обаче никой не Ви плаща! В MLM нещата са различни. След като се убедите, че продуктите са наистина добри, не се притеснявайте! Няма нищо неморално да се препоръча нещо добро, на добра цена, на добър приятел! Преборете се с вътрешните спирачки, които Ви пречат. Разрешете вътрешните си спорове и противоречия. Изкуството да се продава е едно от най-важните в който и да е бизнес!
- Развийте мрежа! Ако правите много лични продажби, Вие ще спечелите доста. Но ако искате наистина повече, трябва да развиете мрежа. Набирайте сътрудници и най-важното – обучавайте ги да развиват свои мрежи! Наличието на стабилна мрежа Ви гарантира доходи, дори когато сте на почивка или извън страната. Ако разчитате само на лични продажби, то приходите Ви ще са пропорционални линейно на Вашия труд. Ако имате мрежа, приходите нарастват експоненциално на труда Ви!
- Развийте мрежата си в дълбочина!Линейното развитие на мрежата не е достатъчно. Трябва да има дълбочина! Ако се налага, работете с някоя Ваша 2-3, дори 4-та линия.
- Учете се! Вече не живеем в индустриалната епоха, затова трябва непрекъснато да се учим и променяме. Не почивайте на стари лаври, а постоянно търсете развитие за Вас, мрежата Ви и идеите Ви. Очите Ви трябва да са постоянно отворени. Учете се от грешките си!
- Бъдете човек! Това е най-важното правило! Не позволявайте на алчността или желанието за успех да разместят приоритетите Ви! Помнете кои са важните неща в живота и не ги пренебрегвайте!


Да правя ли отстъпка на приятели?

НЕ! Не правете отстъпка, правете подаръци! Ако направите отстъпка на един приятел дори само веднъж, ще бъдете засипан с въпроси като: “Преди ми даде на дистрибуторска цена, сега защо не?”, “На него направи, а на мен не искаш?” и много други такива. Затова правете подаръци, които компенсират отстъпката. По този начин можете да покажете още един или няколко продукта на приятеля си.


Какво съм длъжен да правя?

Не сте длъжен да правите нищо! Някои компании имат задължителни ежемесечни поръчки, но повечето не са такава. Длъжен сте единствено да мислите за успеха си и да работите за него. Няма изисквания към работния Ви ден, към минималния генериран оборот и пр. MLM Ви дава свобода!

Comments are closed.